Rozhovor s Martinem Belatkou, vedoucím skupiny sport

Rozhovor proběhl 12. června.

Jak početný je váš tým?
Náš skvělý tým čítá přibližně 15 lidí. Většina je z řad našich členů Orla a další se přihlásili z řad účastníků setkání.
Proč se Orel rozhodl podpořit tuto akci?
Orel je sportovní organizací, která je založena na křesťanských základech, a mnoho členů Orla má blízko ke katolické církvi. Sportovní program jsme proto už organizovali už i na minulých setkáních. Chápeme naši aktivní účast na tomto setkání také jako pomoc Orla celým průběhu CSM, protože díky naším zkušenostem z této oblasti jsme schopni zajistit kvalitní sportovní program.
Připravovali jste se nějak speciálně na setkání před setkáním?
V současné době vybíráme vhodná sportoviště a plánujeme turnaje.
Jak vás mezi všemi účastníky poznáme?
Jsme mladí, krásní, inteligentní...
Jak se taková skupinka dává dohromady, dá to hodně přemlouvání?
Přemlouvání určitě ne. Orel je sportovní organizace a má mezi sebou dostatek lidí, kteří umí organizovat sportovní činnosti. Neměli jsme proto problém sehnat schopné lidi.
Jaká bude náplň vaší práce na setkání?
Rádi bychom nabídli účastníkům setkání možnost si během setkání zasportovat a rozvíjet tak nejen duchovní stránku osobnosti.
Na jaké sporty se můžu těšit, objeví se i něco jiného než fotbal nebo volejbal?
Vedle už tradičních florbalu, fotbalu, volejbalu, streebalu chceme nabídnout i méně časté sporty jako capoeiru, klasické a latinsko-americké tance, jazzový a výrazový tanec, dále petanque, lanové aktivity. Věříme, že si každý z této nabídky vybere.
Je mezi vámi přípraváky nějaký profesionál?
Profesionály v pravém slova smyslu, že bychom se živili výhradně sportem, nejsme. Ani nemáme v úmyslu ukazovat na setkání vrcholový sport, ale chceme > každému, kdo na setkání přijede, nabídnout možnost si zasportovat, a to je také hlavním cílem Orla. V širším smyslu slova ale najdete mezi vedoucími i sportovce, kteří například v tanečním sportu patří ke špičce v České republice.
Proč bych si měla vybrat právě tu vaši skupinku?
Přijďte a uvidíte... Podle hesla "Ve zdravém těle zdravý duch" je účast na sportovním programu zásadním předpokladem pro správné prožití celého setkání.

Rozhovor připravil Lenka Dastychová z tiskového týmu