Rozhovor s Maruškou Doležalovou, vedoucí propagace.

Ahoj Maruško! Ty jsi už měla na starosti propagaci na pár předešlých setkání a dokonce i na Celosvětovém setkání mládeže v Kolíně nad Rýnem. Vzpomínáš na tato setkání ráda?
Velmi ráda vzpomínám na setkání v Kolíně nad Rýnem. Bylo to moje první setkání, kde jsem dostala roli vedoucí propagační skupinky. Asi nezapomenu na chvíli, kdy jsem zatoužila prožít další setkání a mít na starosti výzdobu. Bůh má smysl pro humor a vzal to vážně, takže jsem v této roli prožila i setkání v Litomyšli a také prožiji setkání v Táboře.
Myslíš si, že v Táboře to bude jiné? Máš třeba z něčeho obavy?
Určitě to bude jiné. Už jen tím, že se naše skupinka oproti Kolínu rozrostla. Bude to náročnější z hlediska organizace.
Prozradíš nám něco o své skupince? Kolik lidí Tě v ní podpoří? Měli jste už možnost se někde trochu „sehrát“?
Je nás dohromady 20. Naši skupinku tvoří 17 děvčat. Zbytek tvoří naše mužské protějšky včetně kněze Jirky Peška. Viděli jsem se s více jak polovinou na dvou našich přípravných setkáních na Vesmíru. Při prvním setkání jsme se seznamovali a při druhém jsme začali vyrábět a tvořit. Bylo nám spolu hezky. S některými se potkáme až přímo v Táboře.

Je to taková vděčná skupinka...

Souvisí s vaší prací i hodně příprav předem nebo Vás naopak čeká všechno pracovní vypětí až přímo v Táboře?
Část věcí jsme už připravili a spousta práce nás čeká v přípravném týdnu, ale moc se těším. Je to taková vděčná skupinka. Tvoříme hezké věci, které udělají radost, a když je pak rozdáváme hotové, potěší - prostě se líbí.
Máte na starost výrobu různých směrovek a transparentů, aby se nikdo neztratil a všichni věděli, kde se zrovna nachází, to ale není všechno, že?
Spolupracujeme hodně s režijní a liturgickou skupinkou. Návrh pódia vytvořila velmi šikovná scénografka spolu s režií, takže jim pomáháme a vyrábíme podklady pro jeho výzdobu. Dále nás čeká spousta cedulí, šipek, jak již bylo zmíněno, a také výroba rekvizit a doplňků pro režii. Výzdoba některých sálů a místností. Květinová výzdoba na pódiu atd.
V Táboře Vás čeká určitě hodně práce, budete mít šanci vidět i něco ze zajímavého programu?
Doufám, že ano, alespoň část z naší skupinky. Spoustu bychom toho chtěli udělat v přípravném týdnu. Samozřejmě se vyskytnou úkoly i během setkání.
A těšíš se do Tábora?
Vím, že to bude náročné, ale těším se. Bude zase zcela originální. Věřím tomu, že když člověk dává a nasazuje se pro druhé, taky mnoho dostává. Vím, že Pán je štědrý, a i když třeba nezažiji mnoho z programu, mnoho dostanu jiným způsobem.
Ještě na závěr, můžeš nám, prosím, prozradit něco o sobě a svém mimotáborovém životě?
V současné době pracuji na Diecézním centu pro mládež v Hradci Králové. Velmi často jezdím na Vesmír, kde spolupořádáme různé akce jako je setkání animátorů, tematické víkendy a jiné. Vesmír je takovým mým druhým domovem, protože jsem tam prožila naplno 2 roky a 7 měsíců. Jinak pocházím z brněnské diecéze z malé vesničky, která se jmenuje Vídeň. Moc ráda mám hory, přírodu a ráda tvořím krásné věci.
Díky za čas! A přeji Tobě a celé tvé skupince, ať Vám jde vše, co máte na starost, pěkně a s radostí od ruky! :o)

Rozhovor připravila Míša Gigelová z tiskového týmu