Herec Pepa Pejchal přijel do Tábora a poskytnul nám exkluzivní rozhovor


Josef Pejchal

Datum narození

30. 10. 1979

Biřmovací patron

Sv. Filip Neri.

Vzdělání

Absolutorium na Státní konzervatoři Praha – obor herectví

Předešlá angažmá

MD Olomouc 2001-2002, Černé divadlo Jiřího Srnce 2002-2003

Oblíbené role ve VČD

všechny (i role diváka)

Vysněná role

Asi tak metr dlouhá role toaletního papíru se super vtipama.

Herecké zkušenosti

Něco tu a tam… (ND, Žižkovské divadlo J. Cimrmana, Divadlo Příbram, DIK, filmy – Johanka z Arcu, Ultimátum, Hostel)

Herecký vzor

Jean Renó, Václav Dušek, Dustin Hofmann a otec biskup Jiří Paďour.

Zájmy

Vše krásné

Životní krédo

1 Sam 16,7

Ahoj Pepo, jak se cítíš po dnu prožitém tady v Táboře na Celostátním setkání mládeže v Klokotech?

Letos jsem na takovém setkání úplně poprvé. Už předloni jsem se sice chystal do Kolína, ale to mi nevyšlo, protože jsem dostal přes léto jednu práci. A to jsem dokonce měl být v přípravném týmu – v liturgické skupině. Tady je to fajn, v úterý dopoledne byl program poměrně volnější a odpoledne jsem se byl podívat na jednom semináři tance. Byl to jazz a výrazový tanec.

Vím, že i ty jsi jeden workshop také vedl.

Odpoledne jsem se podílel na jedné přednášce – besedě v kinosále, kde jsem si povídal s lidmi. Bylo to fajn, cítil jsem se tam dobře a bylo nás poměrně dost.

Vnímají tě mladí jako hvězdu? Dávají ti tady na setkání hodně najevo, že tě znají z televize?

Někdo jo, protože mě zná jenom z televize. Jsem rád, že tu potkávám lidi jak z naší Česko-Budějovické diecéze, tak i od jinud. Ale taky je fajn potkat kamarády, kteří třeba ani nevědí, že jsem herec a berou mě úplně normálně - je to milý a potěší to.

Máš nějakou roli, kterou si pamatuješ z dětství? Jak ses vůbec k tomu herectví dostal? Co tě k tomu vedlo?

Tak to je těžká otázka. Už v dětství jsem na to myslel, to je pravda, ale to úplný rozhodnutí stát se hercem přišlo až o něco později. Nikdy jsem toho nelitoval, ale kdo ví. Snad toho nelitují diváci?! V životě ke změnám dochází – někdy příjemným a jindy méně příjemným. Takže ze mě třeba bude prezident nebo kosmonautJ - uvidíme - nechám se překvapit.

Poslední dobou šla tvoje popularita strmě nahoru, nelítáš pak v oblacích? Máš pocit, že tě to ovlivňuje?

Myslím, že je to všechno kvůli seriálu. Všechno někdy začíná, ale taky končí, což platí i pro seriál, takže mě to celkem neunáší. Jsem rád, že můžu stát na nohou a doufám, že jsem pevně na zemi. Pomáhají mi k tomu kamarádi, kteří mi rádi řeknou, co si myslí – co je dobře a co špatně. Rád na ně dám.  Jinak je pravda, že mi popularita něco přináší i odnáší. Například mi dává plno možností dělat mnoho rozhovorů - jako třeba tento, na druhou stranu mi odnáší čas a možnost být někde s mými přáteli. Má to zkrátka své klady i zápory. Ale jsem rád, že ta příležitost přišla, že mi ji Pán dal, a já doufám, že Ho nezklamu.

Jak jde herectví a víra dohromady - v čem se to „tříská“?

Tak to je přesně věc, na kterou jsem se snažil odpovídat na semináři. Herectví je zaměstnání jako jakýkoliv jiný, tzn. jako například Tvoje novinařina J. A víra je vždycky obtížná - v jakémkoliv životě a zaměstnání není snadné ji žít. Žít s vírou herectví je podle mne stejně těžké, jako být věřícím učitelem, inženýrem, manželem, partnerem... Sám doufám že na to brzy přijdu a všechno to zvládnu.

Kdyby sis měl vybrat film versus divadlo, co by sis vybral a proč?

Vybral bych si obojí, protože obojí má svou krásu, akorát časově se to těžko zvládá. Už teď mám s tím trochu problémy, proto jsem v divadle jen na částečný úvazek a hned po natáčení seriálu pospíchám na představení. Mít přitom čas na soukromý život je náročné. Proto život s hercem není pro jeho blízké nijak záviděníhodný. J

Slyšel jsem, že se věnuješ také dabingu. V kterých filmech Tě můžeme slyšet? Dokonce jsem se doslechl, že jsi daboval film o Janu Pavlu II.

Dabing mě moc baví, je to příjemná práce - takové osvěžení. Nedávno jsem daboval malou roli v dětském filmu Šhrek 3 a  v Simpsonech. Že jsme natáčeli s panem režisérem Elmarem Klosem několikadílný film o Janu Pavlu II, je pravda. Nadaboval jsem tam menší postavy a bylo to moc krásný - už při samotném natáčení dabingu. Doufám, že se i divákům líbil. Jsem za tu příležitost rád, protože Jana Pavla II. si moc vážím.

Jak rád relaxuješ? Jak vypadá Tvůj čas rekreace?

Rád čtu. A momentálně mám rozečtenou knížku textů od Jana Pavla II. Je to Teologie těla pro začátečníky. Myslím, že co se týče sexuality a křesťanství, je to docela zajímavý a na svou dobu velmi revoluční pohled. Zároveň rád sportuji, rád si zahraji fotbálek, rád se bavím s přáteli, rád si dám červené víno, mám velmi rád dobrou společnost, dobré přátele a rodinu. A tady dobrá společnost rozhodně je! J

Díky moc za rozhovor a přeji Ti, abys v životě vždycky nacházel čas na ty nejdůležitější věci.

Děkuji! Určitě se o to pokusím a také vám všem tady na setkání přeji totéž! Ahoj