Řidič, ten tvrdý chleba má… Zodpovědným za dopravu je Petr Blažek, který vám mimo jiné zajistil doporučované spoje vše vyjednal s ČD.
Rozhovor s vedoucím skupinky doprava Petrem Blažkem
Ahoj Petře, mohl bys ses nám, prosím, trochu představit? Odkud jsi, kolik Ti je let, co děláš, když nevedeš skupinku doprava, velikost boty apod:)?Jmenuji se Petr, narodil jsem se před lety v Sokolově (na sv. Prokopa můj řidičák oslavil desetileté výročí), již v útlém dětství jsem ale přesídlil do Dýšiny u Plzně, kde žiji spokojeně dodnes. Když se nevěnuji dopravní skupince, starám se s Kryštofem (vedoucí zdravotní skupiny - pozn. red.) a Lídou o mládež v naší plzeňské diecézi, neboť jsem zaměstnán na DCM Plzeň. A ty boty? Myslím, že osmičky, takže mám pro vedoucí funkci ideální předpoklady. (smích)
Skoro žádný z nás asi neví, co si má představit pod skupinkou doprava… Vo co teda v téhle skupince vlastně go?
Stručně řečeno bych řekl, že jde prostě o dopravu. (smích) Dopravou účastníků na setkání počínaje, zajištěním přepravy hostů, pořadatelů i materiálu a stravy konče. Zkrátka to obnáší jednání s přepravci – například s Českými dráhami, spolu s přípravným týmem pořadatelů nějaké to vyjednávání s policií v Táboře – zajištění dopravních omezení a  povolení k vjezdu. Také musím obstarat dostatek aut – od automobilky Fiat a mnohých dalších dobrodinců. Zde bych chtěl všem poděkovat!
Kolik má vaše skupinka členů a kolik aut? (Nás kluky zajímají i značky, pro děvčata, prosím, doplň barvy vozového parku:).
V dopravní skupince jsme celkem čtyři plus doprovázející kněz – otec Vít Audy (rozhovor s ní proběhl v souvislosti se skupinkou technika, kterou také doprovází – pozn. red.). Mám ale i kontakt na několik dalších kluků, kteří v případě potřeby pomohou. Naše flotila čítá několik osvědčených vozů zn. Škoda Felicia, jednu Fabii, českobudějovické biskupství nám půjčí Transita, občas nám asi vypomůže i Ford Transit ze Staré Vsi. Jak už jsem naznačil v předešlé odpovědi, naší pýchou jsou dva vozy, které nám zapůjčila firma Fiat ČR – luxusní devítimístný Fiat Ducato s třílitrovým motorem o výkonu přes 150 koní, a šestimístnou Multiplu – jednašestku, šestnáctiventil. A barvy? Jé, to jsi mě zaskočil! Dvě Felicie jsou modré, jedna vínová… Včera jsme byli vyzvednout Fiaty. Ducato je světle modré a Multipla… (chvíle váhání) taky? Fakt si nejsem jistý. Myslím, že barva je něco mezi bílou a černou. (smích)

Mrzí mě, že mi zatím nikdo nepůjčil Trabanta

Jakou Ty máš zkušenost s řízením vozidel a jak ses dostal k vedení této skupinky?
Zkušenosti mám různé a vesměs veselé. (smích) Už jsem měl i tu čest řídit na asijském kontinentě! Z aut, kterými jsem kdy jel, stojí asi za zmínku Dodge Durango – osmiválec s motorem o obsahu 6 litrů. Přiznám se ale, že největší dojem na mě udělal východoněmecký Wartburg. Mrzí mě, že mi zatím nikdo nepůjčil Trabanta – to je prý ještě větší řidičský zážitek! A k dopravní skupince jsem se dostal na zasedání Sekce pro mládež loni v září v Ostravě. Jeli jsme tam s Kryštofem brzy ráno a někde za Brnem na něj přišla únava. Vystřídali jsme se v řízení, v Ostravě mi pak jeho krásné, opečovávané auto třikrát na křižovatce chcíplo a bylo rozhodnuto! (velký smích)
Na co se nejvíc těšíš na CSM?
Věřím, že se setkání s Boží pomocí vydaří, takže se těším na reakce spokojených účastníků. Zvláště se těším na ohlasy těch, kteří váhali, zda se mají do Tábora přihlásit – věřím, že budou odjíždět spokojeni. Těším se na to, že toto setkání vykoná „kus dobré práce“.
Milý Petře, děkujeme Ti za rozhovor a těšíme se na viděnou na přechodu pro chodce, až budeš dávat přednost pěti tisícům mladých lidí:). Jinak Ti přejeme šťastné cesty nejen na CSM, ale i v životě!
Díky za přání. I já všem přeji, aby se vám na setkání líbilo a na všech cestách aby se vám nehody vyhýbaly. A na přechodech buďte opatrní! (úsměv)

Využijte doporučených spojů!!!

Ještě důležitý přípis Petra: Opravdu mi záleží na tom, aby účastníci, kteří pojedou vlakem, využili doporučených spojů. Informace jsou a budou na těchto stránkách. Na trati Praha - Tábor opravdu hrozí kolaps, jestliže se nebudeme řídit doporučeními ČD. V Táboře se mladí určitě nebudou nudit - ještě před zahájením vlastního programu budou v kostele na náměstí slouženy dvě mše pro účastníky (v 16:00 a v 17:30).

Rozhovor připravil Jenda Lukeš z tiskového týmu