Pokud vás zajímá něco o stravování, tak jsme pro vás připravili rozhovor se zodpovědným za stravování Františkem Novotným. Ale aby to nebylo tak jednoduché, tak než jsme stačili rozhovor publikovat, tak se zodpovědný za stravování změnil. Takže tentokrát bude nášup a rozhovory dva. Ten druhý s Pavlínou Kupkovou, která funkci zodpovědného přebrala.


František Novotný

Rozhovor proběhl 1. 4.

Jaký máš vztah k jižním Čechám (Klokotům)?
Vztah k jižním Čechám bližší nemám, snad po setkání. S Klokotami je to jiné, několikrát jsem tu již byl a rád se sem k Matičce Boží rád vracím.
Na co se během setkání těšíš nejvíce?
Na setkání s Matkou Boží, s novými přáteli, samozřejmě i se starými. Na to, že zde budeme moci prožívat a zároveň i demonstrovat, jak je Církev Kristova ve svých dětech stále mladá živá a pružná.
Jak probíhá proces přípravy krmě pro tolik hladových krků? Jaký je režim stravovací skupiny?
Na guláš pro 5000 hladových krků se vezme 500 kg vepřového masa, 250 kgcibule etc. Ne teď vážně, zatím jsme v jednání s firmou, která bude zajišťovat stravování, respektive jeho dodej. Režim stravovací skupiny ještě není, protože se neschází.
Na jaké dobroty se můžeme těšit?
Pravá jihočeská kuchyně. Jaké bude jídlo, je zatím překvapení i pro mne.
Jaké je Tvé oblíbené jídlo?
Jaké je mé oblíbené jídlo?  Asi bych přemýšlel hodně dlouho, než bych sikonečně vybral to jediné oblíbené, je jich hodně, hlavně co se týče moravskétradiční kuchyně.

Pavla Kupková

Rozhovor proběhl 11. 6.

Jaký máš vztah k jižním Čechám (Klokotům)?
K jižním Čechám mám takový prázdninový vztah. Většinou jsme tam jezdívalis rodiči na dovolenou, později s kamarády na kola - je tam pěkná rovinka.   Tentokrát to asi taková odpočívárna nebude.   
Na co se během setkání těšíš nejvíce?
No, abych pravdu řekla, tak se těším na to, až budu vědět, že se nevyskytl nějaký velký "stravovací problém"... To se dozvím až po setkání   Jinak se samozřejmě těším na to, že se uvidím s dobrými lidmi!!
Jak probíhá proces přípravy krmě pro tolik hladových krků? Jaký je režim stravovací skupiny?
Proces přípravy? No, jednáme s firmou Sodexho, která bude zajišťovat obědy a večeře během setkání, dále domlouváme různé diety, které budou třeba, nápoje apod. Ono se toho moc ve stravování dopředu připravit nedá..  No, a režim naší skupinky? Brzo vstávat a pozdě chodit spát. 
Na jaké dobroty se můžeme těšit?
Těšit se můžete na jídlo všeho druhu. Určitě se v jídelníčku objeví sem tam maso, někdy těstovina, nebude chybět rýže, ale ani chléb nebo rohlík.
Jaké je Tvé oblíbené jídlo.
Mé oblíbené jídlo? To je fakt těžká otázka... Mám ráda téměř všechno. Jednodušší by bylo napsat, co nemám ráda - to je dušená mrkev a cokoliv s celerem. Ale když je nejhůř, mám vyzkoušené, že pozřu i tyto neoblíbené pochoutky.

Oba rozhovory připravil Vašek Ettler z tiskového týmu.