A máme tu dalšího statečného;o)



Ahoj Katko. Mohla bys nám, prosím, lehce přiblížit svoji osobu? Odkud pocházíš, proč pracuješ na Sekci pro mládež a celkově něco blíž o sobě?
Já jsem Katka, pocházím z královéhradecké diecéze z jedné vesnice blízko Hradce Králové, jmenuje se Všestary. Před třemi a půl lety jsem začala pracovat na Sekci pro mládež. Díky mé práci tady také připravuji Celostátní setkání mládeže.
Měla jsi před tím, než jsi nastoupila, nějaké zkušenosti s prací v církvi nebo s prací s mládeží?
Samozřejmě. Když jsem studovala na výšce, byla jsem zaměstnaná na Diecézním centru pro  mládež v Hradci Králové a potom jsem byla rok jako týmačka v Interdiecézním centru života mládeže na Příchovicích.
A proč jsi potom šla na Sekci? Co Tě k tomu vedlo?
Protože mi to P. Jenda Balík nabídnul, tak jsem mu řekla ano.
Co obnáší práce před Táborem pro tebe?
V podstatě náplní mé práce je momentálně pouze příprava Celostátního setkání v Táboře. Konkrétně mám na starost zajištění ubytovacích míst pro účastníky. Prakticky to obnáší to, že chodím po školách, dávám si schůzky s pány řediteli a paními ředitelkami a domlouváme se, jestli by nám nedali nějaká místa. Taky domlouváme podmínky smluv, které s nimi uzavřeme, jak to zaplatíme a jak to bude s nejrůznějšíma podrobnostmi během pobytu.
Takže když potom někdo bude mít v Táboře nějaké problémy, může se obracet na tebe?
Záleží na tom, s čím bude mít problémy. Když bude mít se stravováním, tak se může obrátit na kolegu (Petr Macan, pozn.aut.:), když bude mít problémy s ubytováním, ráda mu pomůžu.
Baví tě tahle práce?
Ano, baví mě.

Přijeďte, my vás ubytujeme!

Slyšel jsem, že jsi měla v těch třech a půl letech takovou malou pauzičku.
Ano, měla jsem pauzu. Jela jsem si odpočinout.(smích:) Ne, byla jsem půl roku v Itálii ve formační škole.
Můžeš k tomu říct něco bližšího?
Byla jsem v Loppianu, což je mezinárodní centrum hnutí Focolare. Byla jsem tam ve formační škole pro mládež.
Tábor asi  není Tvoje první setkání mládeže. Kde jsi všude byla?
Moje úplně první setkání bylo Celostátní setkání na Velehradě v roce 1993. Tam jsem byla jako účastník. Později jsem byla různě v přípraváku. Vlastně jsem se účastnila většiny jak celostátních, tak mezinárodních setkání...
Třeba Manila.....:)
V Manile jsem nebyla. Ale ten samý rok bylo evropské setkání v Loretu, kde jsem byla.  Potom jsem několik let pomáhala s režií, např. v Římě, na Svaté Hoře. A potom na Celostátním setkání animátorů v Třešti jsem byla poprvé z titulu své práce na Sekci pro mládež.
Na které z těch setkání nejraději vzpomínáš? Z kterého sis odnesla nejhezčí zážitky?
Každé setkání má něco do sebe. Ať už  jsem byla jako účastník nebo v přípraváku, vždycky to mělo své kouzlo. Všechna setkání byla zajímavá.

Mám velmi dobré spolupracovníky!:)

Jak se Ti pracuje na Sekci pro mládež? Co Tví spolupracovníci?
(chvíle ticha) Mám velmi dobré spolupracovníky.(smích:) Spolupracuje se nám moc dobře. Někdy je i legrace. Občas to sice nechápu. Ale to nevadí...:)
Co tě baví? Máš nějaké koníčky? Co děláš ve volném čase, jestli  nějaký máš?
Nějaký volný čas by se našel. Mě toho baví strašně moc, ale spoustu věcí, co bych chtěla dělat, nestíhám. Především trávím volný čas s přáteli, jinak mě baví sportování. Běhat, jezdit na kole, plavat. Ale s tím už to je trochu slabší, většinou nestíhám.
Měla bys nakonec nějaký vzkaz  pro čtenáře, kteří se do Tábora buď chystají anebo nad tím přemýšlí?
Přijeďte, my vás ubytujeme!
Místa bude dost?
Samozřejmě. Od toho tady jsme!:)
Rozhovor připravil Vojta Jurásek z tiskového týmu.